Onze nieuwe website - Iceberg Creative
347491
post-template-default,single,single-post,postid-347491,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_floating,side_menu_slide_with_content,width_370,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

WordPress, WordPress en nog eens WordPress…

 

Je hoort tegenwoordig ook niet anders. WordPress, Joomla en Drupal liggen voorop in de race wat betreft CMS. Maar welke van deze Open Source CMS-en is het beste?

Ze hebben natuurlijk ieder hun voordelen. Breed gezien lijken ze alle drie op elkaar, zo zijn ze allemaal gebaseerd op dezelfde techniek: PHP en MySQL. Ze staan erom bekend dat je er gemakkelijk je content mee kunt beheren en publiceren. Laten we de verschillen in het kort even op een rijtje zetten:

WordPress

Toen WordPress werd gestart zag bedenker Matt Mullenweg het als een blog-systeem. Daarom is het ook gebouwd om snel en gemakkelijk artikelen te kunnen plaatsen. Maar ze zijn met de tijd steeds meer opties aan gaan bieden. Nu zijn er talloze templates en plugins te gebruiken die je site de look geven waar je naar op zoek bent. Doordat veel templates full-responsive zijn is WordPress een steeds populairder wordende CMS.

Joomla

Joomla is de oudste van de drie. Lange tijd kozen maar weinig mensen voor Joomla vanwege de rommelige interface, maar sinds Joomla 3 is dat flink veranderd. Toch is er een sterke afname aan websites gebaseerd op deze CMS, omdat Joomla zich niet echt onderscheid van WordPress of Drupal. Maar diegene die zich hebben gewaand in de werkwijze van Joomla kunnen deze dan ook niet zo makkelijk meer laten gaan.

Drupal

Drupal begon niet zo populair, maar is inmiddels doorgedrongen tot de massa. In Amerika, Engeland en België is Drupal al jaren een veelgebruikt systeem. Wat Drupal onderscheid van de rest, is dat er standaard al veel mogelijkheden in het systeem beschikbaar zijn. Drupal beschikt over meerdere modules die samen gebruikt kunnen worden om een geheel te vormen. Dit maakt Drupal wel minder overzichtelijk, en dus voor sommige ook ingewikkelder om een begin mee te maken.

Conclusie

Drupal bied eindeloze mogelijkheden, maar WordPress en Joomla zijn meer gebruiksvriendelijk. De conclusie is dus lastig: het ligt meer aan wat voor soort site je naar op zoek bent.

Onze site is gebouwd in WordPress. Dit omdat ik hier zelf het beste bekend mee ben. Ik ben vanaf het begin af aan hooked aan de manier waarop de interface van WordPress in elkaar steekt, daarom ben ik hier ook dieper ingedoken. Met Joomla heb ik nooit gewerkt en van Drupal heb ik te weinig kaas gegeten, maar stoppen met leren zal ik nooit doen.

Heb je vragen over het bouwen van een website, over de verschillende CMS-en? Stel je vraag gerust hieronder!
Ben je zelf geïnteresseerd in een website? Stuur dan een mailtje naar info@icebergcreative.nl 

– LV

 

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.